Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Željezničar zasluženo slavio

husref musemic

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 u utakmici 16. kola Premijer lige BiH na stadionu Grbavica.

Bio je to ukupno 133. vječiti derbi dva tima, odnosno 113. ligaški, a tim Admira Adžema zasluženo je slavio pobjedu protiv ljutog rivala.

Golove za ‘plave’ postigli su Zakarić i Ramović dok je za Sarajevo poentirao Rahmanović.

Nakon utakmice šef struke ‘bordo’ tima Husref Musemić izjavio je da je Željezničar bio bolji tim na terenu i zasluženo slavio.

– Utakmica nije bila loša s obzirom na uslove. Nismo imali raspoloženih igrača na ovako teškom terenu, ali čestitam Željezničaru. Na početku utakmice mislim da je Sarajevo bilo bolje – rekao je Musemić.

Dodao je da je on sa svoje strane, što se tiče pripreme, učinio sve, ali da njegovi igrači nisu imali ‘voljni momenat’.

– Ako smo prava ekipa ovaj poraz se na nas u nastavku neće odraziti. Nije ovo kao svaki izgubljeni meč, ali smo ostali bez tri boda. Ima još jako puno utakmica – poručio je Musemić.

Trener ‘plavih’ Admir Adžem složio se s Musemićem da su gledaoci mogli vidjeti zanimljivu utakmicu.

– Čestitam igračima na dobroj partiji. Mislim da smo se tokom cijele utakmice mi pitali. Bili smo koncentrisani, navijači su se konkretno ponašali. Do narednog meča ćemo se pokušati oporaviti. Ono što mene raduje jeste što ekipa počinje igrati kako ja želim i nadam se da će nastaviti u tom pravcu – naveo je Adžem.

Za kraj je dodao da će ekipa sutra otputovati u Međugorje i pokušati se oporaviti za izazove koji ih čekaju.