Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušija: 100. rođendan kluba želimo s navijačima dočekati u Premijer ligi

mustafa musija

Nakon nekoliko sezona u kojima fudbaleri kakanjskog Rudara nisu ostvarivali rezultate kakve je “zeleno-crni” dio Kaknja želio, navijači se nadaju da je napokon došlo vrijeme da se njihov voljeni klub vrati u Premijer ligu BiH.

Aktuelni član Prve lige Federacije ove godine u ekipi ima nekoliko igrača koji imaju iskustvo igranja Premijer lige, koje bi trebalo biti dragocjeno u napadu na vrh tabele.

Jedan od aduta sigurno će biti i mladi napadač Mustafa Mušija.

“Rudar je klub koji se uvijek bori za vrh, a nadamo se da će tako biti i ove sezone. Svi u ekipi se nadamo da ćemo sezonu završiti u samom vrhu. Klub naredne sezone slavi 100 godina postojanja. Lijepo bi bilo da navijačima i svim ljudima koji vole Rudar na najbolji način čestitamo. Ulaskom u Premijer ligu. Jedno je sigurno, svi ćemo dati svoj maksimum da u predstojećoj sezoni ostvarimo što bolji plasman“, kaže 20-godišnji Mušija.

Prve korake je napravio upravo u Rudaru, nakon čega je prešao u redove Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tamo je proveo punih 10 godina, jednu polusezonu je igrao u Čeliku, a prošle godine na polusezoni vratio se tamo gdje je sve počelo.

U pripremnim utakmicama pokazao je zavidnu formu. U duelima protiv Olimpika i Novog Travnika bio je i strijelac.

“Za napadača je najvažnije da zabija. Tako se stiče samopouzdanje. Dobro smo radili na pripremama, a kvalitetan rad se na kraju uvijek mora isplatiti. Najvažnije je da moje igre pomažu ekipi da ostvari dobar rezultat, a golovi će doći“, smatra ljevonogi napadač.

Fudbal je počeo igrati zbog daidže Arnesa Handžića, a na početku karijere nije bio napadač.

“Ljevonogih fudblera ima manje, pa sam počeo na lijevom beku. Međutim, poslije su me treneri prebacili u vrh napada. Mogu igrati na svim pozicijama u napadu“, kaže talentovani Mušija.

Rudar će u prvom kolu Prve lige FBiH na domaćem terenu dočekati ekipu Metalleghea BSI. Utakmica se igra 11. avgusta sa početkom u 17:30 sati.