Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muslin popustio pod pritiskom menadžerskog lobija, vodit će Srbiju u Rusiji?

Slavoljub Muslin

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović dao je opširan intervju za rusku agenciju Tas, gdje je jedna od tema bio i Mundijal u Rusiji 2018. godine, na kojem će Srbija igrati.

Ivanović je na pitanje ko bi iz reprezentacije Srbije mogao da bljesne na šampionatu svijeta u Rusiji, dao pomalo neočekivan odgovor, istakavši mlade nade srpskog fudbala, koje nisu bile na posljednjim spiskovima selektora Slavoljuba Muslina – Sergej Milinković – Savić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

– Prije svega, nadam se da ćemo doći u Rusiju sa najjačim sastavom. Imamo mnogo mladih i perspektivnih igrača, koji su postali šampioni svijeta za igrače do 20 godina 2015. godine. Oni sada skupljaju iskustvo. Mislim da će nekoliko njih da postanu prave zvijezde.

– Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić, koji već igra na visokom nivou za Lazio. Svi govore o Nemanji Radonjiću iz Zvezde. Vukašin Jovanović je velika nada. Golman Predrag Rajković već nekoliko godina nastupa u inostranstvu. Uvjeren sam, Srbija će imati dobar tim, kao i uvijek – rekao je Bane Ivanović.

Proteklih nekoliko dana se govorilo o Muslinovoj smjeni, što je mnoge začudilo jer je srpska reprezentacija počekom oktobra izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Muslin je odveo Orlove na Mundijal, ali je prema špekulacijama njemu otkaz već arhiviran, navodno zbog nešto slabijih igara ekipe u posljednjoj rundi kvalifikacija, ali nepozivanja Sergeja Milinković-Savića. Pisalo se i da će novi selektor biti Dragan Stojković Piksi.

“Nema potrebe da bilo šta komentarišem. Svako može da kaže šta misli. Nemam nikakav odgovor na to pitanje. Svašta se priča, a ja ne bih da se uvlačim u još dublje priče”, rekao je Muslin za “Sportski žurnal”.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza je rekao da mediji i novinari neće postavljati i smjenjivati selektora, kao i da se radi o špekulacijama.

No, nakon izjave Ivanovića, čini se da je Muslin ipak popustio. Prije svega po pitanju Milinković-Savića. Prema nezvaničnim izvorima, upravo je status Milinković – Savića bio razlog žestokog pritiska na Muslina uprkos plasmanu u Rusiju. Odnosno milionski procenat od njegovog eventualnog transfera.

Naime, radi se o igraču koji bi nakon SP-a (gdje cijena i rejting igrača vrtoglavo skače) mogao napraviti trensfer vrijedan više od 50 miliona eura (neki izvori tvrde čak i veći). Menadžeri i svi “zaslužni” za taj transfer bi u tom slučaju podijelili barem pet miliona eura. Upravo se u tom “dijelu kolača” krije žestoki pritisak na Muslina. Njegova principijelnost na jednoj protiv miliona na drugoj strani. Pobjednika nije bilo teško naslutiti.