Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mustafa Denizli novi trener Galatasaraya

Mustafa Denizli galatasaray

Iskusni turski fudbalski stručnjak Mustafa Denizli novi je trener aktuelnog turskog prvaka Galatasaraya, javlja Anadolu Agency (AA).

„Rukovali smo se i dogovorili. U narednih dan-dva ćemo dogovoriti sve detalje i potpisati ugovor. Uvjereni smo kako je ovo dobar potez za obje strane i čestitam novom treneru“, kazao je predsjednik Galatasaraya Dursun Ozbek nakon današnjeg sastanka sa Denizlijem u Istanbulu.

Denizli je kazao da je uzbuđen i zadovoljan da će ponovo raditi u klubu kojem je svojevremeno završio igračku i počeo trenersku karijeru.

„Spreman sam na izazov i učinit ću sve da zadovoljim očekivanja velikog kluba kakav je Galatasaray. Ovo je teška i odgovorna funkcija, ali nema lakih poslova danas“, kazao je Denizli.

Denizli je s čelnicima Galatasaraya postigao dogovor o jednoipogodišnjem angažmanu, a sa radom će početi nakon što se Galatasaray vrati iz Madrida gdje će ove sedmice igrati utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Denizli je u sezoni 1983.-1984. godine igračku karijeru okončao upravo u Galatasarayu i počeo raditi kao pomoćnik trenera. Tri godine kasnije postao je trener te ekipe u koju se ponovo vraća 1990. godine.

Ovaj iskusni fudbalski stručnjak je titule prvaka slavio na klupama Fenerbahcea 2001. i Besiktasa 2009. godine, a sada će pokušati to ponoviti i sa trećim istanbulskim velikanom Galatasarayem.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je i njemački Alemannia Aachen, iranske Persepolis i Pas, azerbejdžanski Hazar Lankeren i nekoliko turskih klubova. Bio je u dva navrata i selektor turske reprezentacije, sa kojom je izborio nastup i došao do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2000. godine.