Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za kl

Mutu: Očekuje nas vatrena atmosfera, to je snaga Željezničara

mutu grbavica
FOTO: Fena

Vjerujem da je rumunski nogomet sličan bosanskom, a Željezničar je dobar tim i čeka nas težak posao

Trener azerbejdžanskog Neftcija Adrian Mutu osvrnuo se na sutrašnji meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv sarajevskog Željezničara.

Mutu je na konferenciji za medije na stadionu “Grbavica” naglasio da očekuje težak susret potiv ekipe koja ima nekoliko sjajnih individualaca, što je vidio na meču protiv Dinama. 

– Gledao sam video Željezničara na susretu protiv Dinama na Grbavici i znam da nas očekuje vatrena atmosfera. Željezničar je navikao igrati u takvoj atmosferi i to je sigurno njihova snaga, ali ne vjerujem da će to predstavljati veliki problem mojim igračima koji su profesionalci i imaju mnogo nastupa za reprezentacije. Vjerujem da je rumunski nogomet sličan bosanskom, a Željezničar je dobar tim i čeka nas težak posao – izjavio je Mutu.

Bivši nogometaš je naglasio da nije imao mnogo vremena da uigra svoj tim, ali da očekuje da će vremenom Neftci igrati sve bolje. Ekipu je predvodio na pripremnim susretima protiv Fenerbahčea i Spartaka. Smatra da će njegov tim biti još bolji s nekoliko pojačanja.