Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Na autoputu oštećen autobus koji je prevozio Horde zla, uhapšeno 14 osoba

horde zla
FOTO: UNFKS Horde zla

Prema nezvaničnim informacijama, autobus je napala navijačka skupina najljućeg rivala Sarajeva, popularni Manijaci

Najvatrenija navijačka skupina FK Sarajevo, sinoć je boravila u Banjaluci gdje je podržavala svoj klub u Kupu Bosne i Hercegovine protiv ekipe Borca.

Na povratku u glavni grad Bosne i Hercegovine desile su se nemile scene, a autobus koji je prevozio ovu skupinu napadnut je kod Ilijaša.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo oštećen je autobus navijača Sarajeva, a na kraju je policija uhapsila 14 osoba, javlja N1.

Navodi se kako se napad desio u 23 sata i 30 minuta, a zaustavljena su četiri putnička motorna vozila u kojima je boravilo ukupno 16 osoba.

Iz MUP-a su dodali kako su slobode lišili 14 osoba koje mogu imati veze sa ovim incidentom.

“U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode su lišeni: A.D. (1998), D.I. (1990), A.L. (1985), T.P. (1990), A.K. (1999), A.M. (1998), A.G. (2000), B.Dž. (1997), A.Z. (1984), E.A. (2002), E.B. (2005), I.A. (1970), A.O. (1992), i N.T. (1973), svi iz Sarajeva, a dvije maloljetne osobe su uz pratnju roditelja napustile službene prostorije i nad njima će u skladu sa zakonom biti izvršena kriminalistička obrada.”, dodali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, autobus je napala navijačka skupina najljućeg rivala Sarajeva, popularni Manijaci.