Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Na Grbavici repriza iz Bijeljine, Željo devet od devet

zeljo borac2

Željo je tako zadržao makismalan učinak nakon tri kola i zasjeo sam na vrhu tabele. Šansu da ih stigne ima Široki Brijeg ukoliko pobijedi Velež

U derbiju 3. kola m:tel Premijer lige BiH Željezničar je na Grbavici pobijedio Borac rezultatom 2:1.

Osim nekoliko prilika, u prvom dijelu utakmice nije bilo golova. Na startu drugog dijela tim sa Grbavice je krenuo puno jače prema golu gostiju. Makon tri uzastopna kornera, u 49. minuti dosuđen je penal za Željezničar.

Janičića je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru nakon šuta Juričića, a Sivac je opravdano pokazao na bijelu tačku. Štilić je bio siguran sa bijele tačke za 1:0.

Borac u tim trenucima nije djelovao kao ekipa koja može da se vrati u meč, ali za to su se pobrinuli domaći. Nakon greške Štilića sijevnula je brza kontra Banjalučana u 56. minuti, iz koje je Vladan Danilović rutinski matirao Irfana Fejzića za 1:1.

Mogao je Borac do preokreta u 58. minuti. Fejzić je slabo odbio loptu, ali Stojan Vranješ se nije najbolje snašao na petercu.

Kazna je uslijedila tri minute kasnije. Nakon dobre akcije Mehmed Alispahić je majstorski asistirao petom Mustafi Mujezinoviću, a veznjak Plavih je postigao treći gol u sezoni za vodstvo Želje 2:1.

Zanimljivo, isto strijelci za Plave bili su i u prošlom kolu u Bijeljinu, u pobjedi protiv Radnika od 2:0.

Željo je tako zadržao makismalan učinak nakon tri kola i zasjeo sam na vrhu tabele. Šansu da ih stigne ima Široki Brijeg ukoliko pobijedi Velež.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Željezničar – Borac 2:1 (Štilić pen 50’, Mujezinović 61’ / Danilović 56’)

Stadion: Grbavica. Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Ikić, Kosorić (Željezničar); Danilović, Kajkut (Borac).

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Mujezinović (od 64. Veselinović), Juričić (od 64. Lendrić), Štilić (od 90. Bekrić), Alispahić (od 89. Subašić), Sadiković, Ikić, Šehić.

Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović, Ćosić (od 73. Kujundžić), Dujaković, Vojnović (od 73. Bosančić), Lukić (od 35. Kajkut), Vranješ, Janičić, Ziljkić (od 83. Crnov, Zakarić (od 83. Jallow).