fk željezničar

Na Grbavicu stiže pojačanje po želji Amara Osima

zeljo zrinjski (2)

Željezničar narednog vikenda igra protiv Čelika u Zenici, koji također igra odlično ove sezone, a očekuje se spektakl kako na terenu, tako i na tribinama

Fudbaleri Željezničara su sjajno otvorili novu sezonu.

Nakon očajnih partija u prošloj, plavi tim u ovoj igra mnogo bolje. Ono što može radovati sve navijače Željezničara jeste činjenica da njihov tim u tri utakmice nije primio niti jedan gol, a upisali su dvije pobjede i jedan remi.

U prvom duelu protiv Borca (0:0) stoperski par činili su Kemal Osmanković i Jadranko Bogičević, a u preostale dvije utakmice protiv Mladosti (2:0) i Zrinjskog (1:0) sa Osmankovićem u paru igrao je Enes Sipović. Siniša Stevanović i Srđan Stanić su bili bekovski par u utakmicama sa Mladosti i Zrinjskim, dok je Antonio Pavić igrao protiv Borca na poziciji lijevog beka. Odbrana Plavih zaista izgleda čvrsto, a tu je dodatno pomogao i golman Filip Erić koji je, za sada, opravdao status pojačanja.

Ipak, kako saznaju Sportske.ba odbrana Željezničara mogla bi biti jača za još jedno novo ime. Naime Amar Osim zajedno sa Upravom kluba pregovara sa nekoliko igrača koji bi trebali pojačati stopersku poziciju, a navodno bi novi fudbaler na Grbavicu trebao stići najkasnije do 15. augusta.

Željezničar narednog vikenda igra protiv Čelika u Zenici, koji također igra odlično ove sezone, a očekuje se spektakl kako na terenu, tako i na tribinama.