Na pomolu veliki preokret u “slučaju Dollarumma”

donnarumma

Italijanski Milan, njegovi navijači, ali i brojni ljudi iz nogometnog svijeta okrenuli su se protiv golmana Gianluigija Donnarumme koji je prošle sedmice odbio produžiti ugovor i plaću od čak pet miliona eura godišnje.

“Jako smo tužni, ali Gigio je odbio produžiti ugovor i to je to. Željeli smo graditi oko njega novi Milan, no to neće biti moguće. Ipak, Milan nastavlja dalje svojim putem”, rekao je tada izvršni direktor italijanskog velikana Marco Fassone na vanrednoj pressici.

Donnarummi ugovor ističe sljedećeg ljeta, a već je na meti gotovo svih velikih evropskih klubova, među kojima su Manchester United, PSG, Real Madrid…

Milan je ponudio drugom golmanu italijanske reprezentacije plaću od pet miliona eura po sezoni do 2020. godine, ali je njegov menadžer Rino Raiola tražio klauzule u ugovoru po kojem bi Gigio mogao napustiti klub sljedećeg ljeta za 50 miliona eura ako se Milan ne plasira u Ligu prvaka, dok je klub insistirao na otkupnoj klauzuli od 100 miliona kako bi se zaštitio.

Međutim, nogomet je još jednom pokazao kako ništa nije gotovo dok zaista ne bude gotovo i čini se da je senzacionalan zaokret na pomolu.

Kako javljaju italijanski mediji, 18-godišnjak bi na kraju ipak mogao potpisati novi ugovor s Milanom.

Kako pišu novinari bliski slavnom klubu, u sljedećim danima Donnarummin agent Mino Raiola sjest će za sto s direktorom Milana Marcom Fassoneom, a Raiolin brat Enzo otići će u Poljsku te razgovarati s igračem i njegovom porodicom.

Da priča zaista drži vodu, govori i podatak da je direktor Milana Massimiliano Mirabelli zamolio agente Neta i Mattije Perina za trenutni prekid svih potencijalnih pregovora.

U međuvremenu je Donnarumma, jučer heroj, pa izdajnik, doživio je velike neugodnosti za vrijeme utakmice između Italije i Danske na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Poljskoj.

Navijači Milana kojih ima po cijelom svijetu, razočarani i bijesni njegovom odlukom iza njegova gola objesili su veliki transparent “Dollarumma”, a tokom prvog poluvremena mladi golman cijelo vrijeme trpio je uvrede s tribine…