Fudbal

Na sastanku “za spas Veleža” osiguran minimum sredstava za nastavak rada

12/02/2016

Na sinoćnjem sastanku sazvanom kako bi se pronašlo rješenje za iznimno tešku situaciju u Fudbalskom klubu Velež, osiguran je minimum sredstava kako bi mostarski premijerligaš mogao nastaviti s radom i pripremama za nastavak sezone.

– Od osamdesetak pozvanih ljudi iz ekonomije i politike na sastanku se pojavilo njih tridesetak. Nije se dogodilo ništa spektakularno, ali dogovorili smo taj neki minimum kako bi se moglo nastaviti s radom – kazao je u telefonskoj izjavi za Fenu vršitelj dužnosti direktora FK Velež u ostavci Arman Zalihić.

Dodao je kako je sljedećih dana zakazao niz sastanaka s ljudima koji mogu pomoći Veležu te da će nakon tih razgovora biti jasnije što i kako dalje.

Trener i nogometaši Veleža od utorka su u generalnom štrajku, a Zalihić je kazao kako će tijekom današnjeg dana obaviti s njima razgovor te vidjeti koja su njihova razmišljanja.

FK Velež nalazi se u najtežoj situaciji od svog postanka. Nakon prvog dijela sezone na ljestvici Premijer lige BiH nalazi se na posljednjem mjestu, praktično bez izgleda za ostanak.

Nogometaši i zaposlenici Veleža nisu dobili plaće već sedam mjeseci pa su odlučili stupiti u štrajk. Ukupna dugovanja prema igračima i zaposlenicima kluba iznose oko 360 000 maraka.

Zalihić, vršitelj dužnosti direktora FK Velež, u utorak je na izvanrednoj konferenciji za novinare podnio ostavku jer, kako je rekao, bez podrške drugih ne može se više sam boriti za dobrobit klub.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.