Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na tribinama u PES-u piše “Za dom spremni”?

tribina – za dom spremni – pes

Je li moguće da se dogodio nevjerovatan propust tvorcima popularne nogometne igre PES 17 (Pro Evolution Soccer)? Naime, dok Fifa nema licencu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju ili bilo koji hrvatski klub, PES je taj koji je preuzeo Dinamo i Vatrene. No, iako je PES jedna od najpopularnijih nogometnih igara na svijetu, izgleda da joj se uspio dogoditi propust.

PES je na tribinu s hrvatskim navijačima stavio transparent “Za dom spremni”. Vjerovatno jer su tvorci igre na tribinama s hrvatskim navijačima u stvarnosti vidjeli dosta takvih natpisa, pa im se učinilo zgodnim staviti ga u igru.

Igra prije objavljivanja prolazi kroz puno provjera, a izdavači u natpisu nisu vidjeli ništa sporno. Valja spomenuti da igra ima i Uefinu licencu. Radi li se o originalu, “patchu” ili nečem sličnom nije poznato.

“Za dom spremni” bio je službeni pozdrav, odnosno krilatica ustaškog pokreta 20. stoljeća. Hrvatski nogometni svijet bori se protiv njega i pojedinci su već snosili posljedice te bili kažnjeni zbog takvih uzvika i natpisa.

pes