Fudbal

fk sloboda

Na Tušnju održana prozivka, Crnogorac na spisku ima nova imena

22/06/2020

Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je devet golova i ubilježio sedam asistencija

Okupljanjem igrača na Gradskom stadionu “Tušanj” danas su počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za narednu sezonu.

Stručnom štabu se odazvalo se 26 igrača, dok se u narednim danima očekuje dolazak još četiri fudbalera.

– Okupili smo se na Tušnju. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra – kazao je šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.

– Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne budemo otišli, radit ćemo ovdje prema predviđenom planu i programu – dodao je Crnogorac.

Želja Uprave je da se prilika pruži mladim i perspektivnim fudbalerima, pa je u skladu s tom strategijom priključen veći broj igrača iz omladinskog pogona, među kojim su i dva golmana. Anes Mehić je trenirao s prvom ekipom i u prošloj sezoni, imao je priliku i debitovati, dok je Armin Mustačević tek nedavno potpisao ugovor, saopćeno je iz tuzlanskog premijerligaša.

– Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se s izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu – kazao je trener golmana Mirsad Dedić.

Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je devet golova i ubilježio sedam asistencija.

– Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva – kazao je Žerić.

Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Devedžić, Salihović, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.