Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagli obrt: Spahić ipak ostaje u HSV-u?

spahic

Budućnost bh. reprezentativca Emira Spahića je još uvijek neizvjesna. On do danas nije riješio nesuglasice s HSV-om nakon što je trener Markus Gisdol početkom godine obznanio da na njega više ne računa.

Spahić se uprkos želji za odlaskom ipak nije želio odreći novca koji mu pripada ugovorom, pa je odlučio ucijeniti HSV. U klubu ipak čini se nisu spremni ispuniti njegovu želju, pa je izvjesno da bi mogao ostati član HSV-a do juna kada mu ističe aktualni ugovor.

Ukoliko do posljednjeg dana ovog mjeseca Spahić ne potpiše za novi klub, gotovo sigurno će ostati dio HSV-a. Bild tvrdi i da bi u tom slučaju vjerovatno trenirao odvojeno od saigrača. Bild podsjeća i na Spahićeve ekcese u kojima su deblji kraj izvlačili Lasogga i Drmić. Nije isključena ni mogućnost da do kraja sezone trenira s ostatkom tima, a u tom slučaju vjerovatno i da zaigra u Bundesligi.

Novinar Bilda podsjeća da na Spahića selektor Mehmed Baždarević i dalje najozbiljnije računa, kao i da će se sasvim sigurno naći na spisku za prestojeći duel protiv Gibraltara.