Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najavljen zahtjev za hapšenje i protjerivanje Ronalda iz Saudijske Arabije!

FOTO: Screenshot

Portugalac Cristiano Ronaldo nije se proslavio u derbiju 25. kola saudijskog prvenstva i porazu Al Nassra kod Al Hilala (0:2). Poraz Ronaldovog kluba šest kola prije kraja sezone otvorio je put do naslova vodećem Al Ittihadu, koji ima tri boda više i utakmicu manje.

Ronaldovo ponašanje prema protivničkim igračima i navijačima u tom susretu izazvalo je žestoke reakcije.

Prvo je Portugalac u 11. minuti šokirao bezdušnom reakcijom na to što mu se suigrač onesvijestio. Onda je 57. minuti vrlo grubo, pravim MMA zahvatom srušio protivnika (druga snimka), za što mu je engleski sudac Michael Oliver dao žuti karton. Na kraju, izlazeći s terena na provokativno skandiranje suparničkih navijača “Messi, Messi” odgovorio je hvatajući se za genitalije (snimka ispod).

Ronaldovo hvatanje za genitalije posebno je naljutilo Saudijce. Nouf bin Ahmed, ugledna pravnica svjetskog glasa i profesorica na Univerzitetu u Ženevi, savjetnica u međunarodnim sporovima i arbitar u službi UN-a objavila je na Twitteru da će saudijskom državnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu. Tačnije, zahtjev za hapšenje i deportaciju Cristiana Ronalda.

“Njegov postupak hvatanja za genitalije je krivično djelo javne nepristojnosti, koje ako ga počini strani državljanin, za sobom povlači hapšenje i protjerivanje”, napisala je i dodala:

“Uopšte ne pratim sport. Čak i ako su navijači Al Hilala provocirali Cristiana, on nije smio tako reagirati. Njegov postupak je zločin.”

Advokatica se osvrnula i na Ronaldov nevjerovatno grub nasrtaj na protivničkog igrača:

“To je napad na protivničkog igrača koji nema nikakvog opravdanja, a ni veze s nogometom. Cristiano Ronaldo je izveo toliko agresivan čin da je i to kažnjivo.”

Ronaldo (38) je početkom godine potpisao do 2025. za Al Nassr. Dobio je najveću plaću u istoriji nogometa, pola milijarde eura za dvije godine.