Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji igrač Leicestera dogovorio prelazak u Arsenal

NGolo-Kante

N'Golo Kante, nemuorni trkač i sjajni presretač Leicestera, možda “najveća senzacija najveće senzacije engleskog nogometa”, razočarao je navijače Lisica odlukom da napusti klub čiji su ga igrači proglasili najboljim u upravo završenoj sezoni, u kojoj je njihov klub osvojio naslov prvaka.

[yuzo_related]

Jer više francuskih medija piše kako se Kante odlučio za Arsenal, koji je uz PSG i Manchester City bio među favoritima za dovođenje člana idealne ekipe Premier League za 2015/16. Kante je kao defenzivni veznjak njegovog tima imao ogromne zasluge za titulu i najveći i najbogatiji evropski klubovi pratili su ga još od jeseni.

U Leicester je došao prošlog ljeta iz Caena za 8 miliona eura, a niti godinu kasnije odlazi za trostruki iznos, jer u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 25 miliona eura.

L'Equipe je prije par dana pisao kako je Kante odmakao u pregovorima s Cityjem, ali najnovije informacije i više izvora iz Francuske (Le 10 sport, Telefoot, Le Spectre..) navode kako je došlo do obrata i da Kante prelazi u Arsenal.

Wenger bi tako ovog ljeta na centru dobio dva velika, kapitalna pojačanja, jer već ranije dogovorio je prelazak Granita Xhake iz Borussije Monchengladbach.