Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najgore ljeto AC Milana u posljednjih 30 godina

berlusconi galliani

Mediji ocjenjuju da je ovo najgore ljeto u posljednjih 30 godina, tačnije od kada je Berlusconi preuzeo klub. “Rossoneri” već žrtvovali sezonu?

Mediji na Apeninima su izuzetno oštri kada je Milanov prelazni rok u pitanju. On je odrađen gotovo bez novca, pokušavali su da dovedu nekoliko fudbalera, na kraju završili, kako se tvrdi, i bez utješne nagrade.

Stigao je prvi strijelac Serije B, Lapadula još na početku, ali pitanje je da li on ima kvalitet za Milan, dovedeni su Sosa, Pašalić, Vangioni, Gomez i juče Mati Fernandez.

Štoper Gomez je doveden da bi igrao odmah, ali već nakon dva meča Montella nije zadovoljan, pa je Galliani juče pokušavao da nekako realizuje transfer Musacchija iz Villarreala, za koga nije bilo novca.

Probao je i da dovede Garaya na pozajmicu, ni to nije uspjelo, Zenit nije želeo da pregovara, pa je na kraju Milan ostao sa premalo kvaliteta u odbrani i veznom redu, viškom igrača na nekim pozicijama, kada su ofanzivni vezisti u pitanju.

Izvedena je paralela sa prvim prelaznim rokom Silvija Berlusconija, tada je platio 10 milijardi lira, pobijedio Juventus i doveo Roberta Donadonija iz Atalante. Njegovo posljednje pojačanje je Mati Fernandez koga je preoteo Cagliariju i koga Montela planira da upotrijebi kao dublera za Montoliva.

To dovoljno govori o ambicijama Milana, dok Kinezi ne budu preuzeli klub. Navijači se nadaju da će u januaru biti mnogo više novca, kada i zvanično novi vlasnici preuzmu komande, ali zimski prelazni rok nikada ne nudi takve opcije, u pitanju je popravni za one koji su griješili ljeti, pa se slobodno može reći da je Milan izgubio već još jednu sezonu.

Jer, ovaj tim, i pored jedne pobjede u dva kola nije dovoljno dobar za neke ozbiljnije stvari. Čekanje na povratak velikog Milana se nastavlja…