Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neslavan rekord

Najgori start Manchester Uniteda u posljednjih 30 godina

ole

Prvi put da “crveni đavoli“ nisu osvojili dvocifreni broj bodova nakon sedam kola još od sezone 1989/90. koju su završili na 13. mjestu

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su u derbiju sedmog kola Premier lige na Old Traffordu odigrali 1:1 protiv Arsenala, što je značilo da je slavni klub zabilježio najlošiji start u posljednjih 30 godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera stigao do devetog boda nakon sedam utakmica. To je prvi put da “crveni đavoli“ nisu osvojili dvocifreni broj bodova nakon sedam kola još od sezone 1989/90. koju su završili na 13. mjestu. No, Solskjaer, ipak, vidi napredak u igri njegovog tima.

“Ima mnogo stvari koje možemo gledati koje mi daju samopouzdanje. Možemo razgovarati o nastupima, ali rezultati su važni. Mogu govoriti o šest-sedam dobro odigranih utakmica. Duel protiv West Hama je bio najlošiji, ali ne toliko kao što izgleda“, kazao je Solskjaer i dodao:

“Koliko puta ove sezone smo bili u vodstvu 1:0, a nismo postigli drugi gol? Ovo je strma krivulja učenja za nas i nastavićemo naporno raditi, a sa više iskustva ćemo donositi prave odluke. Nismo dovoljno brzo izlazili iz blokova u drugom poluvremenu . Osjećalo se da je Arsenal bio proaktivniji sve do svog gola.“

United je poveo prelijepim golom Scotta McTominaya u 45. minuti, a bod Arsenalu donio je Pierre-Emerick Aubameyang u 58. nakon velike greške odbrane domaćih.

Poslije sedam odigranih kola Arsenal je na četvrtom mjestu sa 12 bodova, a Manchester United na desetom sa tri boda manje. Lider Liverpool ima maksimalnih 21 bod.