Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najskuplja ulaznica za gostujuće navijače u Premier ligi 39 eura

premier liga

Engleski premierligaški klubovi postigli su dogovor da će ulaznice za gostujuće navijače stajati maksimalno 39 eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nijedan navijač klubova iz Premier lige neće plaćati više od 39 eura kako bi uživo u gostima gledao svoj omiljeni klub, dogovorili su se predstavnici svih 20 klubova Premier lige koji se slažu da su gostujući navijači važni za atmosferu na utakmicama.

“Navijači su suštinski važni za atmosferu na utakmicama i time stimulišu odgovor domaćih navijača koji izdvajaju premierligaške utakmice od utakmica ostalih liga”, saglasili su predstavnici klubova.

Ograničenje cijene ulaznica za gostujuće navijače bit će na snazi od sljedeće sezone, a trajat će naredne tri.

Posjećenost premierligaških utakmica u tekućoj zezoni iznosi 96,2 posto, a pojedini klubovi su svojim gostujućim navijačima obezbijedili i besplatan prevoz autobusima.

Visoke cijene ulaznica na utakmicama Premier lige posljednjih su mjeseci jedna od glavnih tema na Otoku.

Prije mjesec dana navijači Liverpoola izborili su veliku pobjedu kada je riječ o visokim cijenama ulaznica. Nakon protesta navijača na jednoj ligaškoj utakmici vlasnici Liverpoola su odustali od povećanja cijena ulaznica za sljedeću sezonu.