Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kepa

Najskuplji golman u historiji fudbala blizu iznenađujućeg transfera

Kepa_Arrizabalaga
08.12.2021. Россия, Санкт-Петербург, «Газпром Арена». Лига Чемпионов УЕФА 2021/22, группа H, «Зенит» — «Челси».

Arrizabalaga ne želi biti zamjena pa je spreman otići s nivoa igranja za top klubove do Nice, koja predstavlja srednju klasu europskih klubova, kako bi imao redovnu minutažu

Kepa Arrizabalaga, najskuplji golman u historiji nogometa za kojeg je Chelsea u ljeto 2018. isplatio 80 miliona eura odštete Athletic Bilbau, jako je blizu odlaska iz Chelseaja, piše niz engleskih medija. Njegova sljedeća destinacija trebala bi biti francuska Nica.

Tamo bi otišao na posudbu iz Chelseaja, u kojem se ne može izboriti za mjesto na golu jer je ispred njega prvi golman Chelseaja i senegalski reprezentativac Edouard Mendy.

Arrizabalaga ne želi biti zamjena pa je spreman otići s nivoa igranja za top klubove do Nice, koja predstavlja srednju klasu europskih klubova, kako bi imao redovnu minutažu.

Kako piše francuski Foot Mercato, dogovor s Nicom, koja je u protekloj sezoni Ligue 1 osvojila peto mjesto i time se plasirala u play-off Konferencijske lige, samo što nije postignut, a Chelsea bi trebao plaćati većinu njegove plaće.