Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najuspješniji privrednici Tuzle ulaze u UO FK Sloboda?!

sloboda-nova-uprava

Nakon što je početkom septembra na mjesto predsjednika Slobode ostavku podnio Azmir Husić, oformljen je Odbor za hitnost koji je upravljao klubom do završetka jesenjeg dijela sezone.

Tuzlaci su prvi dio sezone zaključili domaćom pobjedom nad ekipom Krupe (2:1), čime je spuštena zavjesa na prvi dio sezone koji je za Tuzlake bio prilično turbulentan.

Međutim, navijači Slobode sad sa zebnjom dočekuju Skupština kluba, koja je najavljena za narednu sedmicu, jer tada bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo kluba, ali odrediti strategija u budućnosti.

Odbor za hitnost, koji u posljednja dva mjeseca rukovodi tuzlanskim klubom, užurbano sprema sve za Skupštinu, koja će, po svemu sudeći, biti prekretnica za daljni rad kluba.

Njihovu zabrinutost u ovom trenutku hrane i razno-razne glasine o navodnom propadanju kluba i svega pozitivnog što je posljednjih godina urađeno za vrijeme vladavine Azmira Husića?!

Međutim, prama provjerenim informacijama do kojih smo došli, zabrinutost navijača mogla bi se pokazati nepotrebnom.

“U novi Upravni odbor FK Sloboda ući će najpoznatiji privrednici grada Tuzle. Sloboda je klub s dugom i svjetlom tradicijom i zaslužuje da stalno bude u vrhu bh. fudbala. Naš klub je pokazao da se može kad smo složni i zajedno, tako da navijači nemaju razloga za brigu. Pravimo temelje da Sloboda ne bude društvo jednog lica već klub iza kojega svi stoje”, kaže izvor iz tuzlanskog kluba.

Prema informacijama iz Tuzle mjesta u novom UO zauzet će Nermin Čolić (Bony), Senad Mujkanović (Tom Cat), Omer Delalić (Deling), Mensur Alić (Menprom), kao i predstavnici nekoliko javnih preduzeća iz Tuzle, te predstavnici Grada.

Sloboda je u protekloj sezoni imala značajnu finansijsku pomoć Grada Tuzle u visini od oko 500.000 KM na godišnjem nivou, a u novom nacrtu budžeta Grada Tuzle za 2017. godinu, ponovo će biti planirana značajna finansijska podrška klubu sa Tušnja, te bi uz novi UO, Tuzlaci mogli postati jedan od finansijski najstabilnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Željezničar i Sloboda podijelili bodove na Grbavici

Na čelu odbora za hitnost u proteklom periodu, po službenoj dužnosti bio je predsjednik Skupštine, Kemal Kurević koji je za Fokus.ba potvrdio da će Skupština biti održana naredne sedmice:

– Mi ćemo sutra izdati zvanično saopštenje o datumu održavanja Skupštine koja će biti održana naredne sedmice, još ćemo vidjeti koji će dan tačno biti, ali u ovom trenutku najbitnije od svega je da pripremimo sve što neophodno za narednu sjednicu, na kojoj će vjerovatno biti izabran novi Upravni odbor.

Kurević nam nije potvrdio ali niti demantovao informaciju da će gore nabrojana imena činiti novi UO tuzlanskog premijerligaša, ali je istakao da Tuzlake sigurno očekuje svjetla budućnost.

– Odbor za hitnost u proteklom periodu uradio je zaista veliki posao, razgovarali smo sa svima koji se žele uključiti u projekat da pomognemo Slobodi i napravimo stabilan klub. Ono što sada mogu potvrditi je to da će novi Upravni Odbor činiti zaista oni ljudi koji vole Slobodu, koji itekako finansijski mogu doprinijeti poslovanju kluba, te oni koji su sposobni da od Slobode u narednom periodu napravimo izuzetno jak i ozbiljan klub, kaže Kurević te dodaje:

– Drago mi je ako je javnost prepoznala naš trud i rad u proteklih nekoliko mjeseci, sada mogu potvrditi da je iza nas veliki posao i da ćemo vrlo brzo zakoračiti u jedan novi pozitivniji period za Slobodu. Prije svega, akcenat je na prvom timu, jer želimo napraviti jak tim za proljetni dio sezone. Međutim, politika kluba će biti i jačanje omladinskog  pogona, a naše interese ćemo proširiti i na okruženje, Tuzlanski kanton i šire jer ovaj kraj raspolaže sa velikim brojem talentovanih fudbalera kojima treba biti šansu. Uostalom, to su neki od ciljeva prema kojima će se vjerovatno orijentisati novi Upravni Odbor, kazao je Kemal Kurević.

Kako saznajemo, Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Slobode, već radi na sklapanju igračke križaljke za proljetni dio sezone, a tokom zimske pauze cilj je stvoriti jak tim koji će se boriti za izlazak na evropsku scenu.