Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Amerike Nogometni savez BiH traži talente u Minhenu

talenti

Kamp za mlade fudbalere bh. porijekla koji žive u inostranstvu „Otvorena vrata“ ovog mjeseca održava se u Denveru (SAD), a na završnicu selektivnog kampa ispred Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) od 23. maja otputovali su koordinator omladinskih selekcija Murat Jaha i selektor „U-21“ reprezentacije BiH Darko Nestorović.

„N/FS BiH je rukovodeći se strategijom razvoja omladinskog nogometa, a slijedom akcije ‘Otvorena vrata’ dao mogućnost svim potencijalnim kandidatima za razne reprezentativne selekcije, da kroz četiri odigrane utakmice pokažu kvalitet i nogometnu vještinu. Igrači koji se budu istakli i zadovoljili kriterije savremenog nogometa biće evidentirani i u budućim utakmicama naših nacionalnih selekcija dobiće pozive“, rekao je Denijal Pirić, Tehnički direktor Saveza.

Zahvalio se saradnicima iz SAD-a i najavio nove akcije.

„Zahvaljujemo se prijateljima Saveza iz SAD-a koji su uložili napor i uvodnom predselekcijom izdvojili 120 najkvalitetnijih igrača, a naši stručnjaci dobili mogućnost da proberu najkvalitetnije. Slijedom ovog primjera početkom avgusta ove godine biće održan kamp ‘Otvorena vrata’ i u Minhenu“, kazao je Pirić.