Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dinamov debakl

Nakon bruke na Kosovu Jakirović ipak ostaje, Mamić se oglasio tačkicama i pjesmom Indexa

zdravko mamic
FOTO: Pixsell

Nakon što je prespavao Jakirović je jutros došao na trening. Sinoć je u svlačionici nakon utakmice bilo povišenih tonova

Sergej Jakirović je sinoć nakon debakla protiv Ballkanija u 2. kolu Konferencijske lige na press-konferenciji najavio da će razmisliti i ujutro odlučiti ostaje li na klupi zagrebačkog Dinama.

Jakirović je bio bijesan nakon poraza. Javno je prozvao igrače za ono što su pokazali ili nisu na stadionu Fadil Vokrri.

“Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko buši, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene”, ispalio je Jakirović nakon utakmice i dodao:

“Ispričavam se svim navijačima Dinama koji ovo ne zaslužuju. Ja snosim odgovornost za ovo. Ali se i igrači trebaju zapitati u dubini svoje duše šta rade. Jer ovo klub poput Dinama ne zaslužuje”, rekao je Jakirović.

Ekipa stala iza Jakirovića

Nakon što je prespavao Jakirović je jutros došao na trening. Sinoć je u svlačionici nakon utakmice bilo povišenih tonova, a kako piše Index, igrači su stali iza Jakirovića.

On će, barem za sada, ostati na Dinamovoj klupi. Prema istom izvoru, predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras ne razmišlja o njegovoj smjeni.

Oglasio se i Mamić

Zdravko Mamić dugogodišnji vladar Dinama i hrvatskog nogometa, u bijegu je nakon što je pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja najmanje 116 miliona kuna iz Dinama. Pobjegao je u BiH. I redovno se oglašava kada je Dinamo u pitanju. Pogotovo u sličnim situacijama.

Nakon što je Dinamo u nedjelju očajnom igrom izgubio derbi SuperSport HNL-a kod Hajduka (0:1), čime mu se najveći rival učvrstio na prvom mjestu, sinoć je sramotnom predstavom poražen kod kosovskog Ballkanija.

Dinamo je, podsjećamo, ovog ljeta ispao prvo u pretkolima Lige prvaka i onda Evropa lige. Zadnji u nizu debakla Dinama Mamić je komnetirao sa samo tri tačkice i pjesmu Bacila je sve niz rijeku, pjesmu Indexa u izvedbi Crvene Jabuke.

Mamića na Facebooku prati 178.000 ljudi, a na ovu njegovu objavu stotine njegovih fanova reagirale su molbama da se “vrati u Dinamo i spasi ga”.