Nakon Danija Alvesa Juventus želi Bayernov dvojac

medhi-benatia-mario-goetze

Nakon dovođenja Dania Alvesa, Stara dama ima još jedan vrlo ambiciozan plan.Juventus želi Marija Gotzea i Mehdija Benatiju.

Pregovori sa Bavarcima i dovođenjem pomenutog tandema će u narednim sedmicama biti fokus Juventusove uprave na fudbalskoj piajci.

Nije novost da se Juve interesuje za Gotzea i Benatiju. Još prošlog ljeta je Stara dama pokušavala da dovede Gotzea, ali je on tada ostao u Minhenu nadajući se da će se nešto promijeniti u njegovom statusu kod Pepa Guardiole.

Pogriješio je i izgubio još jednu godinu. Sada Guardiola više nije u Minhenu, ali jeste Carlo Ancelotti koji je Gotzeu poručio da mu je bolje da se preseli u neki novi klub.

Juve traži igrača poput Gecea i najteži dio zadatka će biti ubjeđivanje Nijemca da se preseli Torino. Poslije toga će biti lakše napraviti sporazum sa Bavarcima.

Mnogo lakša operacija bi trebalo da bude dovođenje Mehdija Benatije. Marokonac je razočarao u Minhenu i nikada nije ponovio partije iz Udinesea i Rome.

Međutim, Beppe Marotta i dalje vjeruje u njegove kvalitete. Kao što je to bio slučaj sa Barzaglijem koji u Njemačkoj nije bio cijenjen, a u Juventusu je postao jedan od najboljih štopera u Evropi. Ni Benatija nema ništa protiv prelaska u Juve, a najvjerovatnije je da će ga Italijani dovesti na pozajmicu s pravom otkupa.