Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Nakon Dinama, i Zvezda ispala iz Evrope

olympiakos-zvezda

U grupi ”D”, Bayer Leverkusen je poražen od Juventusa sa 0:2, dok je Atletico Madrid pobijedio Lokomotiv Moskvu istim rezultatom

U posljednjem, šestom kolu UEFA Lige prvaka Crvena zvezda je u grupi ”B” u gostima izgubila od Olympiacosa rezultatom 0:1, čime se ove godine oprostila od Evrope, dok su Grci izborili plasman u nokaut fazu Evropa lige, javlja Anadolu Agency (AA).

U istoj grupi, meč Bayerna i Tottenhama, koji su već ranije osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, završen je pobjedom Bavaraca, rezultatom 3:1.

Club Brugge KV je u grupi ”A” kod kuće izgubio od Real Madrida sa 1:3, ali je uprkos porazu izborio plasman u Evropa ligu. U istoj grupi, PSG, koji je već ranije izborio plasman u narednu fazu Lige prvaka, u Parizu je savladao Galatasaray s ubjedljivih 5:0.

U grupi ”D”, Bayer Leverkusen je poražen od Juventusa sa 0:2, dok je Atletico Madrid pobijedio Lokomotiv Moskvu, rezultatom 2:0.

U terminu od 18.55 sati, Dinamo Zagreb je u grupi ”C” u Zagrebu poražen od Manchester Citya, rezultatom 1:4, čime su se ove sezone oprostili od Evrope, a ukazanu priliku su iskoristili nogometaši italijanske Atalante koji su gostujućom pobjedom protiv Shakhtar Donetska (3:0) i izborili osminu finala UEFA Lige prvaka.