Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"svijetlio sam u mraku"

Nakon hapšenja sudija u Hrvatskoj, oglasio se i Zdravko Mamić

mamic (1)

Niko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna

Od jutra u Hrvatskoj traju hapšenje osječkih sudija koje je Zdravko Mamić, nekada “alfa i omega” zagrebačkoga Dinama, a danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa, optužio i ustvrdio da ih je podmićivao.

Na svom se profilu na Facebooku oglasio i sam Mamić. Evo šta je napisao:

“Bolje patiti zbog istine nego biti nagrađen za laž!

Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje porodice, mene te mojih saradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima.

Nakon što sam prije osam mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te tri mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za reformu pravosuđa, jutros su uhapšeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje krivični progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku, u kojem su mi rijetki bili željni pomoći.

Niko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni. Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu.

Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo apsolutna su istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima.

Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi”, napisao je Mamić.