Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Matea Kovačića na Bernabeu stiže i David de Gea

de gea

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić neće biti posljednje igračko pojačanje ovog ljeta u Realu, već će do kraja prijelaznog roka na Santiago Bernabeu doći i španski reprezentativni golman David de Gea koji trenutno nije u kadru prve ekipe Manchester Uniteda, piše španska Marca.

[quote_box_left]Kovačić potpisao

Španski nogometni klub Real Madrid kompletirao je transfer hrvatskog veznog igrača Matea Kovačića iz milanskog Intera.

Dva kluba postigla su dogovor oko prelaska 21-godišnjeg nogometaša u Madrid tokom proteklog vikenda, a vrijednost transfera je oko 35 miliona eura.

Trener milanskog kluba Roberto Mancini priznao je jučer da je igrač na putu za Madrid, a kraljevski klub je potvrdio transfer u utorak.

– Real Madrid i Inter dogovorili su transfer Matea Kovačića. On će u klubu ostati narednih šest sezona – navedeno je u saopćenju kraljevskog kluba.

Kovačić će u srijedu biti predstavljen u Madridu nakon ljekarskih pregleda.[/quote_box_left]

Madridski sportski dnevnik tvrdi da su Realov trener Rafael Benitez i predsjednik Florentino Perez na sastanku održanom prošle sedmice usaglasili popis igrača prve ekipe za sljedeću sezonu na kojem se nalazi i David de Gea.

Španski reprezentativni golman posljednji je put branio za Manchester United 29. jula protiv PSG-a na pripremnoj turneji po Sjedinjenim Državama. De Gea je konstantno bio predmetom špekulacija o transferu u Real, ali se gotovo redovito spominjao u paketu sa selidbom Sergija Ramosa sa Santiago Bernabeua na Old Trafford. Kako je kapetan Reala u ponedjeljak potpisao vjernost “kraljevskom klubu” do ljeta 2020. ta je mogućnost propala.

Čelnici Uniteda odlučni su u namjeri da za De Geu dobiju željenih 40 miliona eura na ime odštete, a Florentino Perez ne želi platiti ni 35 miliona za igrača kojeg bi na kraju sezone može dovesti bez naknade za transfer. No, Marca tvrdi da je De Gea, upravo zbog dogovora s Realom, odbio povećanje godišnje plaće s 5,5 na oko 8 miliona eura, koliko mu je za produljenje vjernosti nudio United te da sada očekuje zauzeti svoje mjesto u Benitezovoj ekipi.

Madridski dnevnik ključnim u realizaciji ovog transfera drži Kostarikanca Keylora Navasa, trenutno prvog golmana Reala. Navas je još prošle godine bio u pregovorima za odlazak na Old Trafford, ali je ipak izabrao Real u kojem se 28-godišnji golman nije previše naigrao pokraj Ikera Casillasa.

U Manchesteru bi za konkurenta imao argentinskog vršnjaka Sergija Romera i vjerovatno bolju mogućnost da više vremena provede među stativama.

Do kraja prijelaznog roka još su dvije sedmice u kojima ćemo doznati hoće li “saga de Gea” ipak imati sretan završetak za 24-godišnjeg španskog reprezentativca.