Incident

Nakon optužbi da je pljunuo sudiju, oglasili se iz Džekine PR službe

dzeko

Džeko je juče bio i na udaru kritika širom svijeta nakon što je nekoliko portala objavilo da je pljunuo sudiju

Navijači Rome ogorčeni jučerašnjim izdanjem Rome u Kupu Italije gdje su poniženi od Fiorentine u Firenci sa 7:1 imali su šta reći igračima danas u trening centru.

Kako prenosi Romanews na udaru navijača našao se i Edin Džeko, koji se kratko zadržao u igri. On je ušao u drugom poluvremenu, a poslije bliskog duela sa sudijom zaradio je direktan crveni karton.

– Dobar posao. Bravo. Pet minuta i izašao si, ironično su navijači Rome pozdravili Dijamanta, a neizbježne su bile i psovke, prenosi Romanews.

Džeko je juče bio i na udaru kritika širom svijeta nakon što je nekoliko portala objavilo da je pljunuo sudiju.

Sve to demantovala je Džekina PR služba.

– S obzirom na to da špekulišete na temu da li je Edin Džeko neprimjerno reagovao prema sudiji u smislu da ga je pljunuo, želimo demantovati tu informaciju. Uprkos pokretu glavom, koji se vidi na snimku, Edin nije pljunuo prema sudiji.

Plus, kazna koju će dobiti, a o kojoj odlučuje Disciplinska komisija, neće biti drastična, s obzirom na to da se ne radi o težem prekršaju, već o prepirci sa sudijom. Edin je izgovorio riječ, koja nije vulgarna, niti je uvredljiva, ali je sudija odlučio reagovati kartonom – poručili su iz PR službe kapitena fudbalske A reprezentacije BiH.