Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prekipilo

Nakon Selimotića, nova ostavka: Oni ne poštuju “PNI”!

velez

Izgleda nije Selimotić jedini shvatio da glas razuma i sporta u Federalnom savezu nema nikakve šanse

Nakon što je Komisija za sudije i suđenje Federalnog saveza donijela sramotnu i skandaloznu odluku da je sudija Kenan Bajraktarević dobro sudio duel Goražda i Veleža, prvi čovjek iste je podnio ostavku. Naime, Nedim Selimotić iz Mostara, podnio je neopozivu ostavku.

Tri člana Komisije za sudije i suđenje glasala su za izvještaj kontrolora suđenja (Jasmina Topića iz Cazina), dok je Selimotić kao predsjednik Komisije bio protiv.

“Podnio sam neopozivu ostavku. Ko će dalje voditi Komisiju ne znam”, poručio je Selimotić, koji je prije ostavke delegirao službena lica za kolo koje se igra narednog vikenda.

Nedim Selimotić

No, izgleda nije Selimotić jedini shvatio da glas razuma i sporta u Federalnom savezu nema nikakve šanse. Svjestan bruke i skandala, i koliko su daleko spremni ići oni koji “kroje kapu” u Federalnom savezu, ostavku je danas podnio i kontrolor Željko Drlje.

“Odustajem od vršenja dužnosti posmatrača suđenja na Prvoj ligi FBiH. Razlog je što Komisija ne radi po PNI (pravilima nogometne igre op.a.). Po svom nahođenju odlučuju koga i kako treba nagraditi ili kazniti”, poručio je Drlje u dopisu koji je dostavljen jutros sekeratru Komisije za sudije i suđenje Prve lige FBiH Mirzi Trbonji.