Fudbal

sp 2022

Nakon Srbije, FIFA pokrenula postupak i protiv Hrvatske! Kažnjeni i Nijemci

29/11/2022
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao izjave o Domovinskom ratu koje su naljutile javnost u Hrvatsko

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv reprezentacije Hrvatske zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, tvrdi agencija AP.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao izjave o Domovinskom ratu koje su naljutile javnost u Hrvatskoj

Kada je Hrvatska slavila 4:1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, piše AP.

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

Istovremeno, njemačka reprezentacija dobila visoku kaznu zbog kršenja pravila na press konferenciji. Nijemci će morati platiti 10.150 eura jer su prekršili pravila na press konferenciji uoči utakmice sa Španijom.

Prema FIFA-inim pravilima na susretu s medijima moraju biti trener i jedan od igrača, ali pojavio se samo trener Hansi Flick.

Podsjetimo, FIFA je ranije pokrenula postupak i protiv reprezentacije Srbije zbog zastave s mapom Kosova koju su istakli u svlačionici pred susret s Brazilom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.