Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Nakon što je bivši direktor optužio Osima za verbalni napad, oglasio se i Željezničar

Tim povodom želimo naglasiti da je informacija o pomenutom događaju preuveličavana, a posebno u vezi sa uplitanjem članova Upravnog odbora

FK Željezničar oglasio se nakon što je direktor kluba Enis Džihanić nedavno podnio ostavku na tu funkciju.

Džihanić je podnio ostavku 3. decembra 2020. godine, a u ostavci je napisao da ga je Amar Osim verbalno napao.

“Verbalni incident koji se dogodio između direktora i šefa stručnog štaba FK Željezničar, Enisa Džihanića i Amara Osima, predstavljen je u medijima na način kojim se želi nanijeti šteta našem klubu i unijeti nemir. Informacija o pomenutom događaju je zaprimljena i o njoj se razgovaralo u cilju osiguranja nesmetanog rada u klubu.

Tim povodom želimo naglasiti da je informacija o pomenutom događaju preuveličavana, a posebno u vezi sa uplitanjem članova Upravnog odbora. Oštro demantujemo tvrdnje da su ljudi iz Upravnog odbora javno izjavljivali nezadovoljstvo radom direktora i šefa struke ili bilo kod drugog uposlenika kluba.

I ovom prilikom želimo naglasiti da je FK Željezničar i pored svih nevolja izazvanih epidemijom COVID-19 pauzu dočekao na drugom mjestu uz ambicije u nastavak napredovanja na proljeće.

Stoga ćemo se ovakvim i sličnim pokušajima destabilizacije nedvojbeno i odlučno oduprijeti. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar, poručeno je iz kluba s Grbavice.