Nakon što se Dinamu desio Ludek Pernica, trener Bjelica ponudio objašnjenje – Fokus.ba
Fudbal

Liga Evrope

Nakon što se Dinamu desio Ludek Pernica, trener Bjelica ponudio objašnjenje

14/02/2019

Nakon što više nije bilo pitanja novinara, Bjelica je sam uzeo riječ i ponudio prilično jako objašnjenje...

Zagrebački Dinamo je preokretom izgubio kod Viktorije Plzen u prvom meču šesnaestine finala Evropa lige. Vodio je hrvatski prvak golom Danija Olma od 41. minute, ali su Česi u nastavku preko Ludeka Pernice u 54. i 83. minute okrenuli rezultat i osigurali prednost uoči uzvrata na Maksimiru 21. februara.

“Mi smo bolje igrali u prvom, a Viktoria u drugom poluvremenu, iako smo mi dobro otvorili nastavak. Onda smo imali fazu u kojoj smo izgubili kontrolu i iz naše kontre, oni su iz rekontre dali gol i nakon toga više nismo uspjeli previše napraviti. Mislim da je rezultat realan, ali nam daje nadu da ćemo u uzvratu pred našim navijačima proći”, rekao je Bjelica.

Na novinarsko pitanje o dva glupo primljena gola odogovrio je:

“Dobro, nije samo do naših greška, neke zasluge idu i protivniku koji je jak u tim situacijama. Možda je Stojanović mogao bolje izaći u blok, ali šta je tu je. Imali smo manjak igrača pozadi jer smo izašli u kontru, čak se i njihov stoper ubacio i stvorio višak”.

Nakon što više nije bilo pitanja novinara, Bjelica je sam uzeo riječ i ponudio prilično jako objašnjenje…

“Mi smo svjetski prvaci u podcijenjivanju protivnika i to je velika bolest. Viktoria je ekipa koja je u zadnjih osam godina pet puta prezimila u Evropi. Veliki je problem što se u Hrvatskoj ovakve ekipe podcjenjuju i ja se protiv toga moram boriti”, rekao je Bjelica i dodao:

“Nisam ljut zbog poraza. Ja sam ponosan na ove dečke i način na koji oni rade. Vjerujem da ćemo u uzvratu biti bolji”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.