Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope

Nakon što se Dinamu desio Ludek Pernica, trener Bjelica ponudio objašnjenje

bjelica

Nakon što više nije bilo pitanja novinara, Bjelica je sam uzeo riječ i ponudio prilično jako objašnjenje…

Zagrebački Dinamo je preokretom izgubio kod Viktorije Plzen u prvom meču šesnaestine finala Evropa lige. Vodio je hrvatski prvak golom Danija Olma od 41. minute, ali su Česi u nastavku preko Ludeka Pernice u 54. i 83. minute okrenuli rezultat i osigurali prednost uoči uzvrata na Maksimiru 21. februara.

“Mi smo bolje igrali u prvom, a Viktoria u drugom poluvremenu, iako smo mi dobro otvorili nastavak. Onda smo imali fazu u kojoj smo izgubili kontrolu i iz naše kontre, oni su iz rekontre dali gol i nakon toga više nismo uspjeli previše napraviti. Mislim da je rezultat realan, ali nam daje nadu da ćemo u uzvratu pred našim navijačima proći”, rekao je Bjelica.

Na novinarsko pitanje o dva glupo primljena gola odogovrio je:

“Dobro, nije samo do naših greška, neke zasluge idu i protivniku koji je jak u tim situacijama. Možda je Stojanović mogao bolje izaći u blok, ali šta je tu je. Imali smo manjak igrača pozadi jer smo izašli u kontru, čak se i njihov stoper ubacio i stvorio višak”.

Nakon što više nije bilo pitanja novinara, Bjelica je sam uzeo riječ i ponudio prilično jako objašnjenje…

“Mi smo svjetski prvaci u podcijenjivanju protivnika i to je velika bolest. Viktoria je ekipa koja je u zadnjih osam godina pet puta prezimila u Evropi. Veliki je problem što se u Hrvatskoj ovakve ekipe podcjenjuju i ja se protiv toga moram boriti”, rekao je Bjelica i dodao:

“Nisam ljut zbog poraza. Ja sam ponosan na ove dečke i način na koji oni rade. Vjerujem da ćemo u uzvratu biti bolji”.