Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda dočekuje GOŠK

Nalić: Pobjeda bi nam omogućila nastavak prvenstva bez stresova

nalic333

Eventualnom pobjedom bili bismo vrlo blizu ostvarenja našeg primarnog cilja, tj. opstanka već sada

Utakmica 21. kola Premijer lige BiH između GOŠK-a i tuzlanske Slobode bit će duel dvije najneefikasnije ekipe, ali i sudar najbolje odbrane, kakvu ima Sloboda, protiv najlošije, GOŠK-ove.

Naime, Tuzlaci su do sada protivničke mreže zatresli svega 14 puta, GOŠK je uspješniji za jedan gol, ali odbrana ekipe Zlatana Nalića primila je najmanje golova, svega 15 u odnosu na 29 primljenih golova Gabeljana. Očekuje se “tvrda” utakmica, s obostranim nadama u osvajanje tri boda.

– GOŠK je jedna vrlo respektabilna ekipa koja može pobijediti svaku ekipu u ligi. Njihov položaj na tabeli daje jako varljivu sliku njihovog stvarnog kvaliteta. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će naš protivnik uraditi sve kako da je riješi u svoju korist. Pobjeda bi im značila hvatanje kontakta sa ostalim klubovima u borbi za opstanak u društvu najboljih – kaže trener Slobode Zlatan Nalić u razgovoru za Fenu.

Dodaje da je utakmica od strateške važnosti, a iz perspektive Slobode još je važnija njegovom timu.

– Eventualnom pobjedom bili bismo vrlo blizu ostvarenja našeg primarnog cilja, tj. opstanka već sada. To bi nam dalo potreban mir i nastavak prvenstva bez neželjenih stresova – smatra trener “crveno-crnih”.

Svjestan je svega šta njegovu ekipu čeka u Gabeli i najavljuje da će njegovi igrači ući u utakmicu s istim imperativom kao i za sve susrete do sada i od sada.

– Bez obzira na jačinu protivnika, igrat ćemo za tri boda, pa dokle “dobacimo”. Obećavamo našim simpatizerima kao i do sada “rovovsku borbu” za bodove koji su nam prijeko potrebni – rekao je Nalić.

Svi igrači su na raspolaganju, kaže Nalić, a na klupi će biti i nekoliko igrača s manjom minutažom za koje trener kaže da zna da strpljivo čekaju svoju šansu i “spremni su ući u igru sa enormnom snagom, voljom i energijom u bilo koju utakmicu i igrati vrlo važnu ulogu u timu”.

– Zukić, Pršeš, Livančić, Salihović, Ćivić i Muminović su paralelni prvotimci, koje smo mnogo koristili i u prethodnoj polusezoni. I oni su mnogo zaslužni za bodovni saldo kojim trenutno raspolažemo. To su igrači koji su željni lopte i pitanje je dana kada će doći njihov period i kada će dobiti svojih 90 minuta – zaključio je Zlatan Nalić u razgovoru za Fenu.

Sloboda će put Hercegovine krenuti sutra, dok se utakmica GOŠK – Sloboda igra u nedjelju od 15 sati.