Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

portugalac ne krije

Nani: Fergusonu nije smetalo što smo za Novu godinu igrali pijani

sir alex nani (1)

Takve napore nogometaši premierligaških klubova moraju podnositi fokusirani, spremni i napeti, bez praznične trpeze, šanka i najdražih

Legendarni portugalski krilni napadač i ključni član zadnje velike generacije Manchester Uniteda Nani, otkrio je kako nogometaši u najatraktivnijem nacionalnom nogometnom prvenstvu liječe stres tokom suludog blagdanskog rasporeda.

Među brojnim posebnostima i atrakcijama Premiershipa je i igranje dan nakon Božića, na Boxing Day i na Novu godinu, ali i u danima između navedenih. Prvenstvene utakmice koje se igraju od 26.12. do 1.1. veoma su gledane u Engleskoj i širom svijeta jer ih ljubitelji nogometa prate u raspojasanom raspoloženju, prežderani, pijani i bezbrižni.

I dok nogometni fanovi udaraju brigu na veselje okruženi biranim delicijama, članovima porodice i prijateljima, oni koje u takvom štimungu gledaju igraju veoma bitne i zahtjevne utakmice, često u razmaku manjem od dva dana. Konkretno, Wolvesi su sada u 48 blagdanskih sati igrali dva meča i to kakva, protiv Manchester Cityja i Liverpoola.

Takve napore nogometaši premierligaških klubova moraju podnositi fokusirani, spremni i napeti, bez praznične trpeze, šanka i najdražih. Ono što im pri tome posebno teško pada je što se u to vrijeme svi oko njih zabavljaju, a mnogima od njih u internacionalnom Premiershipu porodice su na drugim krajevima svijeta u vrijeme praznika.

Nani, danas 33-godišnji igrač američkog Orlanda, otkriva da nogometaši čak i najboljih engleskih klubova u to posebno stresno vrijeme ipak imaju jedan veliki i važan ispušni ventil – alkohol.

“Volio sam izlaziti i piti dok sam igrao za United, neću lagati, jer da bi se podnosio pritisak kojem su nogometaši tamo izloženi, potrebno se opustiti kvalitetnim noćnim izlaskom. To sam radio ja, ali to rade svi nogometaši tamo, posebno kada je sutra slobodan dan. Postoje ipak i važne iznimke od tog pravila u Engleskoj, a to su Božić i Nova godina. Tada nikoga u Engleskoj nije briga šta radite, čak ni Alexa Fergusona. Primjerice, na Novu godinu smo regularno igrali i trenirali pijani. Trener je shvaćao pod kakvim smo stresom i pritiskom posebno tada i zašto nam tih par dana ne bi dao popust ako cijele godine živimo sportski?”


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.