Ashley Smith

Napadač na Kolašinca i Özila dobio deset godina zatvora

kolasinac

Reprezentativac BiH nije dao sat već je pokušao pobjeći s Özilom u automobilu. Napadači su ih pratili na mopedima pa je u jednom trenutku Kolašinac goloruk izašao iz vozila i otjerao napadače

Napad lopova noževima na Seada Kolašinca, Mesuta Özila i njegovu suprugu odjeknuo je svjetskim medijima prije dva mjeseca.

Lopovi su Kolašincu htjeli uzeti sat, a u međuvremenu je automobilom naišao Özil sa suprugom.

Reprezentativac BiH nije dao sat već je pokušao pobjeći s Özilom u automobilu. Napadači su ih pratili na mopedima pa je u jednom trenutku Kolašinac goloruk izašao iz vozila i otjerao napadače.

Danas je izrečena kazna za jednog od napadača. Ashley Smith (30) osuđen je na deset godina zatvora.

Smith je s partnerom Jordanom Northoverom pokušao krajem srpnja ove godine opljačkati zvijezde Ozila i Kolašinca, ali dvojac nije računao da će reprezentativac BiH nasrnuti na naoružane pljačkaše, spasivši tako sebe, a prije svega Ozila koji je upravljao Mercedesom u datom trenutku.

Lopovi su koristili ukradeni moped, imali su kacige i tamnu odjeću kako bi sakrili svoj identitet, no na kraju su uhapšeni.

Zbog pokušaja pljačke na igrače Arsenala, Smith je osuđen na 10 godina zatvora, a njegova je majka, pišu engleski mediji, tokom izricanja presude urlala i molila oprost za svog sina.

Nešto kasnije sudit će se i njegovom partneru u ovom zločinu, a prilikom današnje presude Smithu sudija je kazao da je “Kolašinac bio nevjerovatno hrabar kada se ispriječio pred naoružanim lopovima”.