Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Napoli napravio veliki korak ka Ligi prvaka, sami o sebi odlučuju

New Project (74)

Fiorentini nije pomogla ni odlična partija iskusnog Franka Riberyja

Fudbaleri Napolija ostvarili su danas važnu pobjedu na gostovanju Fiorentini i tako se nepuno kolo prije kraja sezone probili do trećeg mjesta Serije A koje vodi u Ligu prvaka.

Poslije monotonog prvog poluvremena u kojem su dva najzanimljivija detalja bila poništen gol Dušana Vlahovića i prečka Lorenza Insingea iz slobodnog udarca, utakmica je riješena u drugom poluvremenu.

Prelomni momenat dogodio se u 56. minutu kada je Insigne pripucao loptu nakon neiskorištenog penala, a koji je dosuđen poslije pregleda VAR tehnologije.

Sudija je poslije VAR-a pokazao na bijelu tačku, što je rezultiralo i isključenjem rezervnog golmana Dragovskog zbog oštrog prigovora.

Bio je to trenutak poslije kojeg Fiorentina nije mogla da se oporavi, a već u 67. minutu pobjedu gostima iz Napulja potvrdio je Piotr Zielinski, koji je uz pomoć protivničkog igrača savladao Pietra Terracciana.

Do kraja meča su izabranici Gennara Gattusa zadržali prednost od dva gola razlike, te će posljednje kolo i meč protiv Verone dočekati sa bodom više od Juventusa i imat će sve u svojim rukama za plasman u Ligu šampiona.

Fiorentini nije pomogla ni odlična partija iskusnog Franka Riberyja.

Ostaje da se vidi šta će Milan uraditi protiv Cagliarija, a Juventusu mora da pobijedi Bolognu ukoliko želi ostati u igri za Ligu prvaka. Milan svoju utakmicu 37. kola igra večeras od 20,45 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore