Serie A

Napoli zatražio odgađanje utakmice sa Juventusom, ne mogu putovati u Torino

gatuso

Prema navodima nekoliko medija Napoli je službeno zatražio odgodu utakmice putem e-pošte koju je poslao predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis

Napoli je službeno zatražio odgađanje večerašnjeg susreta fudbalske Serije A protiv Juventusa, a njihov advokat tvrdi da tim ne može putovati u Torino, jer bi time počinio “krivično djelo“, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Postoji nekoliko dokumenata i komunikacija sa lokalnom zdravstvenom upravom i regijom Campania u kojima se traži od naših igrača da ne napuštaju domove. Obavijestili smo rukovodstvo Serije A, Fudbalski savez Italije i Juventus da tim ne može krenuti za Torino kako ne bismo počinili krivično djelo“, kazao je za “La Gazzetta dello Sport“ Mattia Grassani, jedan od advokata Napolija.

Prema navodima nekoliko medija Napoli je službeno zatražio odgodu utakmice putem e-pošte koju je poslao predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis.

Dva igrača i član osoblja Napolija pozitivni su na koronavirus, a cijeli tim je konstantno testiran nakon što su proteklog vikenda igrali s Genovom. Naime, u klubu iz Genove je na koronavirus pozitivno 17 igrača i pet članova osoblja. Utakmica Torino – Genoa, koja se trebala igrati u subotu je odgođena.