ostavio veliki trag

Napolijev stadion promijenit će ime u čast Diega Maradone

maradona-san-paolo-2

Još uvijek se spekuliše da li će stadion San Paolo promijeniti naziv u stadion Diego Maradona, ili će objedinjena ostati oba naziva

Gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris predložio je da se u čast preminulog Diega Armanda Maradone stadion Napolija nazove njegovim imenom, a ovaj prijedlog naišao je i na odobravanje predsjednika kluba Aurelija de Laurentiisa.

Ovi prijedlozi dolaze u vrijeme kada grad tuguje za fudbalskim velikanom, koji je preminuo juče u 60. godini od srčanog udara, dvije sedmice poslije otpuštanja iz bolnice u Buenos Airesu nakon operacije mozga.

Još uvijek se spekuliše da li će stadion San Paolo promijeniti naziv u stadion Diego Maradona, ili će objedinjena ostati oba naziva.

De Magistris je izjavio da su jutros preduzeti prvi koraci u promjeni imena gradskog stadiona i dodao da će proces biti brzo dovršen pošto postoji velika želja da to bude učinjeno, prenio je AP.

“Nadamo se da će to biti usklađeno sa nastavkom utakmica sa navijačima”, rekao je gradonačelnik Napulja.

U svakom slučaju, prvi će nakon smrti legendarnog Maradone na njemu zaigrati hrvatski klub. Rijeka danas gostuje u Napulju u okviru grupne faze Europa lige.

Grad upravlja stadionom na kojem je Maradona predvodio Fudbalski klub “Napoli” do jedine dvije titule u Seriji A 1987. i 1990. godine.