Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavio se verbalni rat između Arbeloe i Piquea

pique i arbeloa1133

“Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, trebali smo bolje kontrolirati igru, posjed. Očigledno je da prvenstvo nije osvojeno. Real Sociedad nam je uvijek kamen u cipeli. Ako opet moram izgubiti, radije bi da to bude od neke ekipe koja pokušava igrati nogomet. Još uvijek vodimo, ali moji igrači nisu mašine, oni su samo ljudi, igrači. Želim prepun Nou Camp koji nam je spreman pomoći,” rekao je nakon poraza od Real Sociedada Luis Enrique.

“U jednoj sezoni se moraju pojaviti različiti trenuci, ali istina je da smo u ključnom dijelu sezone kada naši rivali smanjuju zaostatak. Teško je opravdati ovaj poraz, ali oni se događaju. Igramo u više natjecanja i ovaj nam poraz neće naškoditi toliko kao što bi poraz protiv Atletica u Ligi prvaka. Ne trebamo dramatizirati oko situacije,” dodao je Andres Iniesta.

Nakon poraza Barcelone nastavio se i rat na društvenim mrežama igrača Reala i Barce. Naime, Alvaro Arbeloa je odmah nakon sudijskog zvižduka iskoristio društvene mreže da čestita Asieru Illarramendiju i Estebanu Graneru, ali i da uputi nove otrovne strelice u smjeru Camp Noua.

“Koliko je teško pobijediti protiv 11 igrača! napisao je Arbeloa očigledno se osvrćući na utakmicu Barce i Atletica u Ligi prvaka koju su Katalonci preokrenuli nakon isključenja Fernanda Torresa.

Novinari su za komentar nakon utakmice upitali Gerarda Piquea, a on je odgovorio:

Igrač koji je počeo samo jednu od 32 utakmice nije vrijedan spominjanja.”