Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener leganesa

Nastavlja se i španska liga, datum početka otkrio Javier Aguirre

javier_aguirre

Iskusni stručnjak je tamošnjim medijima otkrio da je La Liga kontaktirala klubove i informisala ih da će se ostatak sezone odigrati u nešto malo više od mjesec dana

I španska Primera će se nastaviti! Ova informacija nije došla iz zvaničnih kanala, ali nju jeste potvrdio trener Leganesa Javier Aguirre!

Iskusni stručnjak je tamošnjim medijima otkrio da je La Liga kontaktirala klubove i informisala ih da će se ostatak sezone odigrati u nešto malo više od mjesec dana.

– Rekli su nam zvanično da će se liga nastaviti 20. juna i da će se završiti 26. jula – bile su riječi Aguirrea, koje prenose španski mediji.

Do kraja Primere u sezoni 2019/20. ostalo je još 11 kola, odnosno 110 utakmica, a one će se igrati i udarnom ritmu. Kako je isti portal prenio, mečevi će se igrati u ritmu subota-nedjelja i srijeda-četvrtak.

Tako bi se obezbijedilo da liga bude okončana prije kraja jula, a drugih informacija, po pitanju odigravanja finala Kupa kralja još uvijek nema.

Podsjetimo, ranije u četvrtak je Bundesliga potvrdila da se uskoro vraća na terene da bi sada slično učinila i najjača liga Španije, u kojoj je pandemija korona virusa ostavila daleko veće posljedice.