Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

derbi na meazzi

Nastavlja se sezona u Seriji A, Džeko i društvo odmah na velikom ispitu

dzeko

U isto vrijeme kada i derbi na Meazzi, počinje i utakmica Udinesea i Empolija

Takmičenje u italijanskoj Seriji A, nakon pauze koja je zbog Svjetskog prvenstva trajala gotovo dva mjeseca, nastavlja se danas.

Calcio se vraća, danas su na programu sve utakmica 16. kola, a derbi kola i jednu od ključnih utakmica sezone za oba tima igraju Inter i Napoli. Veliki derbi od 20:45 na Giuseppe Meazzi, gdje Edinu Džeki i njegovom Interu gostuje lider Serije A i prvi favorit za titulu. Ishod večerašnje utakmice mogao bi odlučiti dosta toga. Gostima bi eventualna pobjeda bila preskakanje jedne od najvećih prepreka u pohodu ka naslovu, dok bi se Inter trijumfom vratio u borbu za sami vrh tabele, a pogotovo za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Podsjetimo, Napoli je imao sjajnu polusezonu jesenas i napravio je čak osam bodova prednosti nad prvi pratiocem Milanom, a čak 11 u odnosu na večerašnjeg protivnika.

Sve će početi već od 12:30, kada na teren izlazi aktuelni prvak Milan, koji gostuje Salernitani protiv koje je veliki favorit i mora do pobjede.

U isto vrijeme će svoj meč igrati Sassuolo i Sampdoria, a onda se dva meča igraju i od 14:30. Tada će se sastati Spezia i Atalanta, te Torino i Verona. Dva sata poslije igraju Roma i Bologna, odnosno Lecce i Lazio, a od 18:30 ćemo gledati okršaje Cremonesea i Juventusa, te Fiorentine i Monze.

U isto vrijeme kada i derbi na Meazzi, počinje i utakmica Udinesea i Empolija.

Sve utakmice možete pratiti u direktnom TV prenosu na kanalima Arene Sport.

Raspored 16. kola Serije A:

12:30 Salernitana – Milan
12:30 Sassuolo – Sampdoria
14:30 Spezia – Atalanta
14:30 Torino – Verona
16:30 Roma – Bologna

16:30 Lecce – Lazio
18:30 Cremonese – Juventus
18:30 Fiorentina – Monza
20:45 Inter – Napoli
20:45 Udinese – Empoli