Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Bayerna protiv Superlige: Prestanite s*ati

bayern

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka u Minhenu nogometaši Bayerna su pobijedili Benficu s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Arturo Vidal već u 2. minuti susreta, a Bavarci nisu uspjeli povećati prednost iako su dominirali tokom cijelog susreta.

Benfica se ponovno pokazala kao čvrst sastav, koji nije paničario nakon vrlo ranog primljenog gola, nije bilo puno velikih prilika, pa su i reakcije nakon utakmice bile ‘šahovske’.

“Benficina posljednja linija je jako dobro stajala i pokrivala prostor u odbrani i jednostavno nismo mogli doći do tog drugog gola. Svejedno, možemo biti jako sretni s rezultatom, jer nam nisu zabili gol. To je sada najvažnije”, komentarisao je utakmicu golman Bayerna Manuel Neuer.

Zapravo su najvažniju poruku s tribina poslali navijači Bayerna kojima su očito zasmetale izjave predsjednika kluba Karl-Heinza Rummeniggea. Legenda njemačkog najavila je kako je Bayern za osnivanje nogometne Superlige, elitnog takmičenja u kojem bi nastupali isključivo najveći i najmoćniji klubovi Evrope.

Navijači očito ne podržavaju tu ideju pa su transparentom poslali jasnu poruku klupskom vodstvu.

“Utakmice ponedjeljkom ili Superliga – nogomet je na gubitku. Sportski duh mora živjeti u svima koji se nazivaju navijačima Bayerna. Superliga? Prestanite srati”, poručili su navijači.

Trener Bayerna Pep Guardiola nije nakon utakmice komentarisao razmirice Uprave i navijača, ali je zato bio zadovoljlan nastupom svojih zvijezda.

“Jako sam zadovoljan s našim nastupom večeras ako ne računamo zadnjih dvadesetak minuta prvog dijela”, rekao je Guardiola i posebno pohvalio Francka Riberyja za ‘nevjerovatan nastup’.

Španskom treneru je ipak malo žao što njegova ekipa nije uspjela zabiti drugi gol.

“U ligi prvaka taj drugi gol radi razliku, ali sada poznajemo igru Benfice puno bolje nego prije utakmice. Bolji rezultat bi nam više odgovarao, ali isto tako smo mogli izgubiti. U Minhenu je to tako – ako ne pobijediš s velikom razlikom – to nije dobro”, zaključio je Pep.

Revanš Benfice i Bayerna na rasporedu je 13. aprila u Lisabonu.