Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije s Otoka

Navijači Cityja protiv Superlige, Carragher poručio: “Liverpoole, kakva sramota smo postali!”

Manchester City fans

Mnogi nogometni zaljubljenici razočarani su ovom odlukom

“Dvanaest najvažnijih evropskih nogometnih klubova objavljuje da su postigli dogovor o formiranju novog takmičenja – Superlige”, objavili su kasno sinoć Real Madrid, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Mnogi nogometni zaljubljenici razočarani su ovom odlukom. Smatraju da se evropski nogomet pretvorio u američku NBA ligu, da je klubovima na prvom mjestu zarada i da ovim potezom uništavaju mogućnost da manji klubovi zaigraju u takvoj ligi.

Protiv Superlige su se pobunili navijači i legende klubova koji će je igrati. Jedan od njih je i Jamie Carragher, simbol Liverpoola, koji je na Twitteru podijelio objavu Redsa da su i oni u Superligi te klubu svog života poručio:

“Liverpoole, kakva sramota smo postali! Prisjetimo se svih onih koji su prije nas bili u ovom klubu i koji bi bili jednako osramoćeni.”

Mnogim navijačima se ne sviđa ovakav potez najvećih evropskih klubova, a prvi su se pobunili navijači Manchester Cityja.

“Potpuno smo protiv ove odluke. Čini se da je novo takmičenje motivirano pohlepom. Stvoreno je bez znanja i doprinosa bilo koje skupine navijača i to nam samo pokazuje da oni ne poštuju tradiciju igre. Odlučni smo u borbi protiv ove Superlige i surađivat ćemo s ostalim navijačkim skupinama kako bi se čuo naš glas”, poruka je službene organizacije navijača vodeće momčadi engleske Premierlige.