Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Navijači Fiorentine prijete Vlahoviću zbog odlaska u Juventus

dusan vlahovic
Dušan Vlahović / FOTO: screenshot

Vlahović je navijače Fiorentine posebno razbjesnio jer odlazi najomraženijem rivalu

Dušan Vlahović, (21) i sjajni napadač Fiorentine, na korak je do prelaska u Juventus. Zbog toga su mu bijesni navijači Viola ispisali morbidne prijetnje pred stadionom njihovog kluba.

Noćas su na ogradi pred Artemio Franchijem izvjesili dva transparenta. Na većem je pisalo “Tvoji čuvari ti neće spasiti život. Cigane, tvoj život je gotov”, dok je na manjem poruka “Vlahoviću, us**ni Cigane”.

Vlahović je navijače Fiorentine posebno razbjesnio jer odlazi najomraženijem rivalu, koji im je još od transfer Robera Baggija 1990. zloglasan po tome da uzima najbolje igrače Fiorentine. Tako su trenutno u Juventusu od bivših nogometaša firentinske ekipe Chiellini, Cuadrado, Bernardeschi i Chiesa.

Srpski golgeter, koji je ove sezone u 24 utakmice postigao 20 golova za Fiorentinu, odbio je ponudu da postane najbolje plaćeni nogometaš u historiji tog kluba i želi otići. S obzirom na to, kao i činjenicu da mu ugovor završava u ljeto iduće godine, aktualni prijelazni rok je zadnji na kojem Fiorentina može značajno zaraditi na Vlahoviću.

Zato ga sada prodaje, a on je odbio ponude engleskih klubova jer želi u Juventus. Talijanski mediji pišu da će Juventus za njega platiti 70 miliona eura. Fioretnina je inače Vlahovića prije tri i po godine dovela iz Juventusa uz odštetu od 2 miliona eura.