Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

priznali krivicu

Navijači PSV-a osuđeni na tromjesečni zatvor zbog vrijeđanja prosjakinja u Madridu

Spain: PSV fans humiliate beggars in Madrid
A PSV supporter argues with a beggar in Madrid. PSV Eindhoven supporters have been accused of “humiliating” beggars at Plaza Mayor of Madrid during the ahead of the club’s Champions League match with Atletico Madrid.

Četvorica optuženih su priznali krivicu i uputili javno izvinjenje, a sud im je izrekao tromjesečne zatvorske kazne i novčane kazne u iznosu od po 1.500 eura

Četvorica navijača holandskog fudbalskog kluba PSV Eindhovena osuđena su na po tri mjeseca zatvora zbog poniižavanja prosjakinja u centru Madrida, javlja Anadolu Agency (AA).

Izricanjem presuda na pokrajinskom sudu u Madridu okončano je suđenje navijačima holandskog PSV-a koji su 15. marta 2016. godine i na marginama meča Lige prvaka protiv Atletico Madrida ponižavali grupu Romkinja koje su prosile na Mayor trgu.

Četvorica optuženih su priznali krivicu i uputili javno izvinjenje, a sud im je izrekao tromjesečne zatvorske kazne i novčane kazne u iznosu od po 1.500 eura.

Navijači su tokom incidenta kovanicama i pivskim limenkama gađali prosjakinje na madridskom trgu i u vandalskom zanosu palili novčanice od pet eura.