Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentativac bih

Navijači Rome zabrinuti: Zamislite da se Džeko povrijedi?

edin-dzeko-gol

Postovi na Rominom Twitteru nakon meča “Šta ćemo mi kada Džeko ode?” i “Zamislite da se Džeko povrijedi tokom sezone?”

I pored toga što je bila veliki favorit protiv realno mnogo slabijeg protivnika iz Bugarske, Roma nije uspjela čak ni postići pogodak, a kamoli pobijediti sastav sofijskog CSKA sinoć u okviru 2. kola Evropske lige. Koliko god se ponovila ona fudbalska “danas svako igra fudbal”, Rominih 0:0 sa Bugarima je sramota za jedan klub koji dolazi iz gornjeg doma italijanske Serije A.

Paulo Fonseca je svjesno napravio određene promjene, mada ne velike, u timu kako bi igrače sačuvao od preopterećenosti koja je postala glavna bolest fudbala u vrijeme korone, ali mu se izostavljanje Edina Džeke iz startnih 11 moglo žestoko obiti o glavu, jer nisu ni gosti bili baš bez šansi.

Umjesto Edina u igri je od starta bio, napadač Reala na posudbi, Mayoral koji bi, kako se u posljednje vrijeme spominje, trebao zamijeniti Džeku po njegovom mogućem zimskom odlasku. Sinoć Mayoral to nije uspio, a reakcije navijača nakon utakmice najbolje govore šta Dijamant znači Romi. Džeko je inače zamijenio Mayorala 20-ak minuta prije kraja, ali ostalo je 0:0.

Postovi na Rominom Twitteru nakon meča, poput “Šta ćemo mi kada Džeko ode?” i “Zamislite da se Džeko povrijedi tokom sezone?”, možda je i najslikovitije pokazuju brigu navijača Vučice, a bek Rome Bruno Peres uoči meča kao da je naslutio kiks italijanskog predstavnika u Evropskoj ligi.

– Dobro je što imamo Mayorala jer nam treba jaka konkurencija u timu. Nisam siguran da li će on moći zamijeniti Džeku, jer je to jako teško, Edin je ipak jedna druga dimenzija, ali Mayoral daje sve od sebe i na treninzima pokazuje da će biti pojačanje, govorio je Peres u najavi meča, prenosi LaRoma24.

Trener Paulo Fonseca nakon mršavog remija izjavio je za italijanski Sky sport:

– Napravio sam neke izmjene u timu i na žalost zbog toga nismo imali dovoljno agresivnosti, a igra u napadu je izgubila na intezitetu. Mayoralu će trebati vremena da se prilagodi novoj sredini, smatra Fonseca, čiji tim već u nedjelju očekuje duel sa starim rivalom Fiorentinom.