Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Navijači Sarajeva: Da je Vedran sin guzonje ubica bi davno bio osuđen

03/10/2017

Vedran Puljić je ubijen u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine, a Udruženje navijača FK Sarajevo danas je tim povodom izdalo saopćenje kojeg prenosimo u cjelosti i bez intervencija.

Sutra, 04.10.2017. se navršava osam tužnih godina od ubistva našeg brata Vedrana Puljića, od strane policije Zapadnohercegovačkog kantona. Kao što znamo, trpimo veliku nepravdu toliko godina.

Porazna je činjenica da institucije ovog grada i države nisu prstom mrdnule da ubicu Vedrana Puljića stigne ovosvjetovna pravda, dok su pripadnici Hordi zla koji su nasumično pohapšeni, odavno odležali svoje kazne zbog načinjene materijalne štete oko stadiona u Širokom brijegu.

Dvostruki aršini, apsurdi koje svaki dan živimo i gledamo, najbolje se ogledaju u ovom slučaju. Zaključak je da je u ovoj državi portal na kiosku ratnog profitera vrijedniji od ljudskog života.

Da je ubijeni Vedran sin nekog guzonje, počinitelj ubistva bi davno bio osuđen, ali nažalost živimo gdje živimo. Ne smije se zaboraviti ranjavanje sedam momaka, djece ovog grada, za šta još uvijek naravno niko nije odgovarao.

Nama ne ostaje ništa drugo nego da i dalje ukazujemo na nepravdu, i da našeg ubijenog druga ne damo zaboravu, jer je taj metak koji je pogodio njega bio namijenjen svima nama. Kao i svakog 4. oktobra posjetit ćemo mjesto gdje naš Vedran počiva u miru.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače F.K. Sarajevo da u 16:30 h dođu na parking ispred gradskog groblja “Bare”, a institucije ove države da konačno počnu raditi svoj posao!

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.