Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavi se titula

Navijači Sarajeva na terenu Koševa za igrače priredili špalir (VIDEO)

husref slavlje

Nakon meča koji je Sarajevu donio titulu, na najvećem bh. stadionu uslijedilo je veliko slavlje nešto više od 15.000 navijača “bordo“ tima

Fudbalski klub Sarajevo novi je prvak Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19., nakon što je danas, u pretposljednjem 32. kolu Premijer lige BiH, na stadionu ”Koševo” savladao ekipu bijeljinske Zvijezda 09 s visokih 4:0, te osvojio naslov prvaka BiH.

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” prvi put u historiji osvojio je duplu krunu.

Nakon meča koji je Sarajevu donio titulu, na najvećem bh. stadionu uslijedilo je veliko slavlje nešto više od 15.000 navijača “bordo“ tima.

Navijači su na travnjaku priredili špalir svojim ljubimcima, a u tim momentima je oficijelni spiker na stadionu čitao imena svih igrača koji su nosili dres Sarajeva u ovoj sezoni.

Igračima i stručnom štabu Sarajeva čelnici Fudbalskog saveza BiH uručili su medalje i dva pehara. Jedan u trajno vlasništvo, jedan u prelazni.

Slavlje u čast osvajanja titule prvaka BiH, za FK Sarajevo prve nakon 2015. godine, četvrte od nezavisnosti BiH i ukupno šeste računajući i trofeje iz bivše SFR Jugoslavije, prenijet će se večeras i na ulice bh. glavnog grada.

Ludnica na Koševu, navijači utrčali na teren slaveći titulu šampiona (VIDEO)