Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Sarajeva ući će na Grbavicu sat prije početka derbija

derbi zeljo – sarajevo 5

Za večerašnji derbi sa Sarajevom vlada veliko interesovanje, a ulaznice za zapadnu tribinu su rasprodane, saopštili su jutros iz Fudbalskog kluba Željezničar, javlja Anadolu Agency (AA).

”Prodaja ulaznica se nastavila od 10 sati ispred stadiona Grbavica i u ulici Ferhadija. Prodaja se nastavlja danas od 10 sati do poluvremena susreta u prodajnim kućicama na parkingu preko puta stadiona Grbavica. Cijene ulaznica su 5 KM za jug, 10 za sjever i istok, te 20 za zapad”, istakli su iz Željezničara, i dodali:

”Kapije stadiona za navijače Željezničara se otvaraju u 19 sati. Navijači Sarajeva će na dio sjeverne tribine ući od 18.15 do 19 sati. Na istoku i sjeveru su otvorena po četiri ulaza, na zapadu jedan, a za jug pet ulaza. Navijači na južnu tribinu pristupaju ulazima iz Hercegovačke ulice kao i na dosadašnjim utakmicama u ovoj sezoni. Molimo navijače za strpljenje prilikom ulaska na stadion. Navijači FK Sarajevo neće biti u mogućnosti da kupe ulaznice na stadionu Grbavica za gostujući sektor, niti će biti u mogućnosti s drugim ulaznicama pristupiti ovom sektoru obzirom da će ulaznice biti skenirane prilikom kontrole”.

Utakmica petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Željezničara i Sarajeva igra se večeras od 20.15 sati na stadionu ”Grbavica”.

Poslije četiri kola Željezničar je lider na tabeli sa devet bodova, dva više od trećeplasiranog Sarajeva.