Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Slobode protiv Husića: Podlom politikom uništavaš klub

fukare

Navijači tuzlanske Slobode, Fukare, izdali su saopćenje u kojem kritikuju rad i poteze donedavno prvog čovjeka kluba Azmira Husića.

U saopćenju, između ostalog, Husićeve poteze nazivaju podlim, a njegovu ostavku politički motiviranom.

“Azmir Husić je svojom podlom i politički motiviranom ostavkom, povlačenjem iz kluba Musemića, Vugdalića i velikog broja igrača i svojim medijskim istupima, preko noći postao neprijatelj Slobode, koji radi sve da uništi Slobodu. Kao navijači i dio odbora za hitnost, čestitamo stručnom štabu i igračima, koji su uprkos svakodnevnom Husićevom podlom ometanju, ostvarili u Travniku neriješen rezultat i izborili pobjedu u Janji, navodi se u saopćenju.

Navijači Husiću dalje poručuju kako, i pored što je dao doprinos Slobodi, klub neće uspjeti uništiti.

azmir husic

Azmir Husić

“Azmire Husiću, Udruženje navijača FK Sloboda FFC Tuzla ti poručuju da nećeš uništiti Slobodu. Dao si doprinos Slobodi, za uzvrat imao poštovanje i podršku navijača, Grada i Sportskog društva Sloboda. Niko te nije tjerao i sam si podnio ostavku. Sada idi svojim putem i zaobiđi nas u širokom luku. Niko nije Bogom dan i niko nije nezamjenjiv da se na takav način igra sa našim klubom. Opredijelio se za jednu političku opciju, okomio na drugu, sad vodiš političku kampanju i ugrožavaš i Slobodu i Tuzlu. Prestani vršiti pritisak na igrače, navijače i javnost i ostavi Tuzlu na miru – poručile su Fukare.

– Imaj u vidu da Stadion Tušanj ne pripada tebi nego svima nama. Prema tome, u subotu na stadionu Tušanj nisi domaćin ti nego mi, navijači Slobode i ne pokušavaj ni slučajno izazvati nered. Jer, od tebe i tvojih plaćenika, red će čuvati policija, redari, građani i svakako mi navijači. Na stadionu će vladati red. Pozivamo sve navijače u subotu da se pridruže u kopu na sjeveru i da pjesmom nosimo Slobodu do nove pobjede! Cijena ulaznice u subotu za članove udruženja iznosi 3 KM! – navedeno je u saopćenju.