Srpski huligani napali navijače Velsa koji su taj dan oduševili Srbiju

vels

Otimanjem zastava, jurišima na kavez s gostujućim navijačima i bacanjem topovskih udara na njih, huligani u Beogradu su se “zahvalili” Velšanima za prekrasne humanitarne geste i svu pomoć koju su donijeli Srbiji u prošlosti, ali i povodom utakmice na kojoj su ovako krvnički napadani.

Srbija i Wales igrali su 1:1 u Beogradu na stadionu Crvene zvezde u kvalifikacijama za SP, a na utakmicu je došlo oko tisuću velških navijača. Nakon što je Aaron Ramsey u prvom poluvremenu doveo goste u vodstvo, a do kraja prvog dijela trajali su napadi na Velšane smještene u ograđenom prostoru na jugu Marakane.

Srpski huligani na njih su bacali topovske udare, te se s obje strane zalijetali prema Velšanima kako bi im oteli zastave obješene na ogradu ili je srušili u pokušaju proboja do gostiju.

Sve to bezumni huligani radili su gostima koji su po dolasku u Beograd dali krv za teško ranjenog 19-godišnjeg navijača Partizana. Upravo tako, čak 30 Velšana čulo je da se mladić kojeg nikada nisu vidjeli bori za život i odlučilo mu pomoći onim najvrjednijim što imaju.

Osim toga, Velšani su beogradskom Centru za zaštitu dojenčadi, djece i mladih predali pomoć koju su prikupili za najranjivije i najnemoćnije u gradu kojem su došli u goste.

Ali, to nije sve dobro što su Velšani učinili za Srbiju i Srbe: 2003. njihova reprezentacija trebale je u Beogradu igrati protiv Srbije i Crne Gore, kako se zvala tadašnja državna zajednica danas nezavisinih i razdvojenih država, ali zbog ubistva premijera Zorana Đinđića utakmica je otkazana.

Bez obzira na to, velški navijači došli su u Srbiju, na drugi kraj Evrope, jer kako su objasnili, imali su previše humanitarne pomoći koja nije mogla čekati.